Vrolijke Viervoeters uitlaatservice

Mijn naam is Rick Hartendorp. Ik ben geboren in december 1989 en vanaf dat moment heb ik een grote liefde voor dieren, met name voor honden. Als kind mocht ik alleen geen hond, maar toen ik dierverzorging op het AOC-Oost in Enschede ging studeren, zei ik tegen mijn ouders: "Het is toch raar? Ik doe een studie met dieren, maar zelf heb ik geen dier!" (de karpers niet meegeteld). Ze moesten lachen en eindelijk kreeg ik toestemming.

Van mijn hard verdiende centen kocht ik een zwarte labrador pup en ik noemde hem Lasco. Dat moment is een van mijn mooiste herinneringen en Lasco is nog steeds mijn beste maatje. Mijn liefde voor honden groeide steeds meer. Ik mocht stage lopen bij het Dierenopvangcentrum in Enschede. Daar heb ik veel geleerd en ik wilde alleen maar meer leren. 

Het idee van een uitlaatservice ontstond, maar ik vond mijn kennis en ervaring nog niet voldoende. Ik ben de cursus Ethologie Hond (rassenkennis en gedragsherkenning) en de cursus Kynologisch Instructeur (hondentrainer) gaan volgen bij Cursuscentrum Barneveld. Ik ben weer gaan werken bij het Dierenopvangcentrum Enschede, waar ik ook veel ervaring opdeed met moeilijke honden.

Het begon mij steeds meer op te vallen dat veel mensen weinig van honden weten. Ook ik heb veel fouten en vergissingen gemaakt omdat ik niet beter wist. Ik kreeg het levensdoel voor ogen om mensen veel te leren en om hond en mens nog dichter bij elkaar te brengen.


Meer info hoe de dag voor de viervoeters eruit ziet? Kom nu langs op Woeferland en ik vertel alles hoe leuk de viervoeters het bij mij hebben!
Share our website